Kategoriat
Uncategorized

Miksi WhatsApp on ilmainen? Entä ulkomailla?

Tässä kirjoituksessa vastaan mm seuraaviin kysymyksiin;

  1. Miksi WhatsApp on ilmainen
  2. Maksaako WhatsApilla soittaminen
  3. Onko WhatsApin käyttö ulkomailla ilmaista

Miksi WhatsApp on ilmainen?

WhatApp on julkaistu vuonna 2009 ja on alunperin ollut pienehkö kahden kaveruksen kehittämä ilmainen sovellus viestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen puhelimen käyttöjärjestelmästä riippumatta.

Kuten hyvin moni sovellus, myös WhatsApin käyttö on alkanut alussa ilmaisena, ja jossain vaiheessa sovellukselle on tullut yhden euron vuosimaksu. Vuosimaksu on kuitenkin aika pian poistunut, ja nykyään WhatsApp on taas täysin ilmainen peruskäyttäjälle.

WhatsApp on ilmainen, koska maksuttoman sovelluksen käyttäjämäärää on paljon helpompi kasvattaa kuin maksullisen. Sovelluksen tehneelle yhtiölle taas on etua siitä, että sovelluksella on paljon käyttäjiä, koska näin sovellus kasvaa suosituksi ja sen myyminen tulevaisuudessa hyvään hintaan on mahdollista.

Näin on käynyt myös WhatsApin kohdalla. Kehittäjät ovat sen aikanaan myyneet Facebookille hyvään hintaan.

WhatsApp on siis ilmainen, jotta sovellus saa paljon käyttäjiä ja näin ollen sovelluksen arvo kehittäjälle on suurempi.

WhatsApilla soittaminen ja viestien lähetys on ilmaista

WhatsApp käyttää viestien ja puheluiden välittämiseen puhelimen datayhteyttä, jonka vuoksi erillistä puhelu- tai viestikohtaista maksua ei mene.

Suomessa lähes jokaisessa matkapuhelinliittymässä on jonkinlainen kiinteähintainen internet-yhteys, jolloin WhatsApin käyttämä tiedonsiirto ei kasvata puhelinlaskun loppusummaa.

WhatsApin käyttäminen ilmaiseksi ulkomailla

Kun suomalainen matkapuhelinliittymä siirtyy rajan yli ulkomaille, muuttuu tiedonsiirron hinnoittelu kiinteästä vähemmän kiinteäksi.

Varmimmin WhatsAppia voi käyttää ulkomailla ilmaiseksi yhdistämällä puhelimen johonkin paikalliseen wifi-verkkoon. Tällaisia on esimerkiksi hotelleissa ja suurimmissa kauppakeskuksissa sekä muissa suosituissa paikoissa.

Monissa matkapuhelinliittymissä kuukausimaksuun sisältyy tietty määrä datasiirtoa ulkomailla, ja tämän puitteissa WhatsApin käyttö myös matkapuhelimen verkon kautta on ilmaista ulkomailla.

Varmimman tiedon matkapuhelinliittymäsi tiedonsiirron hinnoittelusta ulkomailla saat omalta matkapuhelinoperaattoriltasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *